• Joliv

Albert Winter tillträder som ny VD vid samgåendet mellan Joliv och Alfa eCare

I mitten på juni kom nyheten att Alfa eCare och Joliv går samman under en gemensam ägare, Main Capital. Den 1 september träder den nya organisationen i kraft och under hösten ska de olika bolagen integreras. Katarina Pihl, VD för Joliv har i en tidigare intervju berättat om sitt val att lämna över posten till Albert Winter som sedan tidigare sitter som VD för Alfa eCare.

Albert Winter ser fram emot hösten och de nya möjligheterna som sammanslagningen innebär.


"Nu när vi har en gemensam organisation ser jag verkligen fram emot att kunna agera operationellt som En aktör på marknaden. Nu börjar också arbetet med att sy ihop ett komplett erbjudande med sömlöst integrerade produkter. Vi vill såklart att våra produkter ska bli ett naturligt val för kommuner och privata aktörer som är i behov av våra tjänster", berättar Albert.


Tillträdande VD Albert Winter

Den nya organisationen innebär en del förändringar. Inte minst antalet medarbetare som dubbleras och kontor både i Västerås och Malmö. Albert Winter ser positivt på förändringarna.


"När Katarina nu lämnar över stafettpinnen till mig uppstår det både möjligheter och utmaningar som vi behöver hantera. I och med den nya organisationen har det gjorts en del förändringar där våra medarbetare kommer få möjligheten att utvecklas och bredda sin kompetens. För mig blir det största uppgiften just nu att följa upp, sätta den nya organisationen och leda efter de nya förutsättningar som har skapats."

Albert fortsätter, "men, jag, precis som alla andra i den nya organisationen, har mycket att lära. Allt från produkter till nya kunder och medarbetare. Det innebär också en enorm möjlighet för oss som bolag att positionera oss som en komplett leverantör av verksamhetssystem i den absoluta framkanten."

Anledningarna till att just Alfa eCare och Joliv blev en perfekt match är flera. "Alfa eCare och Joliv kommer från en liknande kultur där vi har ett tydligt fokus att våra produkter ska lösa våra kunders digitala utmaningar. Dessutom har vi produkter som kompletterar varandra väldigt bra vilket stärker vårt erbjudande. Vi kan erbjuda både starka nischprodukter och kompletta verksamhetssystem i toppklass", avslutar Albert Winter.


Här hittar du artikeln med avgående VD för Joliv, Katarina Pihl.


Katarina Pihl

478 visningar0 kommentarer