• Joliv

Joliv i samverkan med Helene Öhrling, stadsdirektören med rötterna i vård och omsorg

I början av 80-talet hade Västerås Stadsdirektör Helene Öhrling precis börjat arbeta som undersköterska inom kommunen. Resan fram till uppdraget hon har idag, som stadsdirektör, har kantats att olika befattningar med stark koppling till välfärden och framförallt vård och omsorg. Idag är Helene på besök hos oss för intressanta samtal kring samverkan och hur vi tillsammans kan skapa bättre vård och omsorg .


- Jag började arbeta som undersköterska inom kommunen i början av 80-talet. Sedan vidareutbildade jag mig och klev på mitt första chefsuppdrag 1988. Sedan dess har jag arbetat som chef och ledare inom kommunen och främst då inom vård och omsorg. Bland annat arbetade jag som verksamhetschef inom området personer med funktionsnedsättning i 10 år. Ett oerhört stimulerande uppdrag!

2015 började jag som direktör för Vård- och omsorgsförvaltningen och 2018 fick jag möjlighet att arbeta som biträdande stadsdirektör. Ett uppdrag som gav mig inblick i hur kommunen styrs och leds. Sedan januari 2019 arbetar jag som stadsdirektör och det trivs jag oerhört bra med. Jag har världens roligaste arbete, brukar jag säga! Att få vara med och utveckla och leda en hel kommun är otroligt stimulerande! Jag har gått den långa vägen och har arbetat på alla chefsnivåer vi har i kommunen.


Jolivs VD Katarina Pihl (vänster)
Jolivs VD Katarina Pihl (vänster), Stadsdirektör Helene Öhrling (mitten) och Teknikchef Sandra Kleveland (höger).

Hur ser företagsklimatet ut i Västerås?


- Vi är bland de 100 bästa i landet och det är väldigt glädjande! Om man tittar på jämförbara kommuner i SKR:s kommunindelning för större städer, placerar sig Västerås på plats 4 av 21, vilket känns bra. Att Västerås har ett starkt företagsklimat är viktigt för stadens utveckling och tillväxt. Det finns ett stort engagemang hos både politiker och tjänstepersoner i Västerås och det hjälper oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete för att få ett ännu bättre företagsklimat.

Hur ser du på Jolivs företagsutveckling?

Jag minns när Joliv startade. Det var runt år 2000 och vi från staden var med i ett pilotprojekt på Vallby hemtjänst och när jag nu ser tillbaka så är Jolivs utveckling helt fantastisk. Jag som har mina rötter i vård och omsorg tycker det är så häftigt att se hur hemtjänsten arbetar idag till skillnad från då. Hur de sköter sin administration i mobiltelefonen och vilket enormt stöd de har av ert digitala verksamhetssystem. Den verksamheten har verkligen utvecklat sitt arbetssätt!

Är du nyfiken på att läsa mer om företagsklimatet i Västerås? Kika in på vasteras.se och följ deras sociala kanaler på Facebook och LinkedIn


169 visningar0 kommentarer